آشنایی با قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری برای تولید

بسیاری از افراد برای راه اندازی خط تولید خود، نیازمند سرمایه و تامین منابع مالی می‌باشند؛ از طرفی دیگر تعداد بالایی از صاحبین سرمایه نیز به دنبال ایده جدید و کسب و کار تازه، برای سرمایه گذاری و حمایت مالی هستند، تا از این طریق برای خود منفعت و سود بیشتر کسب نمایند.

این امر سبب شده تا مشارکت در سرمایه گذاری میان این گروه از اشخاص رو به افزایش رود. در این مقاله که توسط کارشناسان مجموعه وکیل‌باشی نگاشته شده است، قصد داریم به بررسی پیرامون مشارکت در سرمایه گذاری و انواع تامین مالی و همچنین قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری در تولید و نکات مهم آن بپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه بمانید.

مشارکت در سرمایه گذاری و انواع آن:

برای تشریح قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری بهتر است ابتدائاً تعریف و بیانی از توافق مشارکت در سرمایه‌گذاری (Participation in investment) و انواع مختلف آن را ارائه کنیم. مشارکت در سرمایه‌گذاری یا جذب سرمایه، هنگامی است که صاحب یک ایده یا کسب و کار عموماً نوپا، برای تأسیس و راه‌اندازی کار خود و یا توسعه و بسط آن، نیازمند جذب سرمایه می‌باشد، در این صورت با فرد دیگری که صاحب و مالک سرمایه است، عقد مشارکت منعقد می‌کنند تا بدین نحو طرفین بتوانند از این معامله و عقد، کسب سود و منفعت کنند. مشارکت در سرمایه گذاری در زمینه های متفاوتی ممکن است منعقد شود.

از انواع مشارکت در سرمایه گذاری می‌توان به مشارکت در سرمایه گذاری ساخت دستگاه، مشارکت در سرمایه گذاری ساخت خودرو و در نهایت، سرمایه گذاری و مشارکت در ساخت اشاره نمود که حجم بسیاری از پرونده های ساخت و ساز و ملکی را به خود اختصاص داده است.

نحوه تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری در تولید

قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در تولید:

یکی از انواع قرارداد های مشارکت در سرمایه گذاری، قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در تولید است. قرارداد شراکت در سرمایه گذاری تولید، از جمله قراردادهای خصوصی بوده و زیر مجموعه ماده 10 قانون مدنی قرار می‌گیرد؛ ماده مذکور بیان می‌دارد: عقود منعقد شده میان مردم چنانچه بر خلاف قانون نباشد، صحیح بوده و از اعتبار برخوردار است.

به موجب قرارداد سرمایه گذاری در تولید، سرمایه گذار اقدام به اعطای سرمایه به طرف مقابل، جهت پیشبرد کسب و کار یا اهداف اقتصادی خود می‌کند؛ در واقع سرمایه گذار، منابع مالی مورد نیاز سرمایه پذیر را فراهم کرده و از این طریق برای خود درآمد کسب می‌نماید. از آنجا که این قرارداد در زمره قراردادهای مشارکت است، پس سرمایه پذیر هیچ تعهدی در خصوص تحصیل سود نداشته و ناچار به تضمین درآمد و منفعت معینی نخواهد بود. قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در تولید نیز به انواع متفاوتی تقسیم می‌شود، از انواع این قرارداد می‌توان به قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در تولید خودرو، قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در تولید ماشین آلات صنعتی و یا تولید پوشاک اشاره نمود.

ماهیت قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در تولید:

ممکن است این سوال برای شما پیش آید که ماهیت قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در تولید چیست؟ در پاسخ می‌توان گفت که در درجه اول، این توافق، عقدی لازم است؛ به این معنا که طرفین قرارداد اعم از سرمایه گذار و سرمایه پذیر، نمی‌توانند عقد قرارداد خود را بدون وجهه قانونی (خیارات_اقاله) برهم زنند. از طرف دیگر، قرارداد مذکور، از عقود نامعین محاسبه می‌شود؛ بدین معنی که در قانون برای آن عنوان و احکام مشخصی بیان نشده است؛ به همین دلیل احکام آن حسب مورد، تابع عقد شرکت و وکالت خواهد بود.

شرایط و نکات قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در تولید:

هر قراردادی نکات و شرایط ویژه و خاص خود را دارد، قرارداد شراکت در سرمایه گذاری برای تولید نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. از شرایط قرارداد سرمایه گذاری می توان موارد زیر را نام برد:

  • قرارداد مذکور قابل انتقال به غیر نیست، به این معنا که طرفین نمی‌توانند قرارداد خود را به فرد دیگری انتقال دهند.
  • سرمایه پذیر متعهد به مراجعه به مراجع قضایی و انجام امور اداری است.
  • اطلاعات و اسرار این قرارداد مابین طرفین محرمانه بوده و هیچ یک نمی‌توانند این اطلاعات را در اختیار غیر قرار دهند.
  • عموماً، سرمایه پذیر مختار است که با سرمایه ای که در دست دارد، هر اقدامی که لازم می‌داند را انجام دهد؛ مگر در قرارداد به نحو دیگری توافق شده باشد.

بنا بر اصل حاکمیت اراده، طرفین می‌توانند هر شرط دیگری نیز که خلاف قانون و موازین شرعی نباشد را در متن قرارداد سرمایه گذاری در تولید، قید نمایند و به آن متعهد و ملزم شوند.

شرایط و نکات قرارداد سرمایه گذاری در تولید

ارکان ضروری قرارداد شراکت در تامین مالی برای تولید:

هر قرارداد، برای اینکه از صحت و اعتبار برخوردار باشد و طرفین بتوانند در مراجع قضایی به آن استناد کنند، باید از چند بند و ماده مهم تشکیل شده باشد؛ قرارداد سرمایه گذاری در تولید نیز شامل ارکان زیر است:

  1. مشخصات سرمایه گذار و سرمایه پذیر
  2. موضوع قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری در تولید
  3. مدت قرارداد
  4. شرایط قرارداد
  5. توافقات طرفین
  6. حسابرسی و تقسیم سود شراکت در تامین سرمایه برای تولید
  7. حق فسخ قرارداد
  8. فورس ماژور
  9. مرجع حل اختلاف
  10. نحوه انحلال و خاتمه قرارداد
  11. نسخ قرارداد
  12. امضاء

ارکان گفته شده، ساختار اصلی قرارداد مشارکت در سرمایه‌گذاری در تولید (Investment in productin) را تشکیل می‌دهد. تمامی مواد فوق باید در نهایت دقت نگاشته و تدوین شود؛ در غیر این صورت می‌تواند سبب ورود خسارات هنگفتی به طرفین گردد.

سخن پایانی:

در این مقاله تلاش کردیم شما را با شراکت در سرمایه گذاری و انواع آن و همچنین قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در تولید و نحوه انعقاد آن آشنا کنیم. در نهایت باید اشاره کرد که، نگارش و تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه گذاری برای تولید، امری حساس بوده و نیازمند دانش و تجربه بالا در این زمینه است. توصیه ما به شما این است که چه به عنوان سرمایه گذار و چه به عنوان سرمایه پذیر، قبل از انعقاد قرارداد خود، از راهنمایی های وکلای متخصص در این زمینه بهره مند شوید.

منبع: وب سایت حقوقی وکیل‌باشی

 

(متن بالا، یک رپرتاژ خبری است که سایت مسیرذهنی هیچگونه دخل و تصرفی در آن ندارد.)

 

ارسال دیدگاه

− 1 = 2