دغدغه جالب و مهم برخی باغداران این است که چه درختانی را میتوان به یکدیگر پیوند زد تا ترکیب خوبی از آب دربیاد و مورد استقبال بازار فروش نهال میوه قرار بگیرد، این دغدغه همواره همراه باغداران و کارشناسان پیوند نهالستان پالیز نهال خواهد بود و تمایل دارند که ترکیب جدید و منحصر به فردی را از پیوند دو درخت ایجاد کنند.
در واقع شما با خواندن این مقاله میتوانید به راحتی دریابید که چه نوع پیوندکهایی را به چه نوع پایهای باید پیوند زد تا علاوه بر تولید ارقام نهال جدید و با کیفیت، بتوان درختانی مقاومتر و سازگارتر تولید و عرضه نمود، زیرا بسیاری از باغداران گمان میکنند که پیوند زدن عملیات بسیار سختی است که تنها به دست نهالکاران میسر خواهد بود اما با دریافت اندکی آموزش و آگاهی میتوان اقدام به پیوند درختان میوه مختلف نمود.
اهمیت پیوند زدن درختان میوه به یکدیگر
در همین ابتدای امر بهتر است بدانیم که عملیات پیوند جایگزین چه مراحلی در تکثیر و تولید نهال میشود و چه مزایایی خواهد داشت؟ در طی سالیان اخیر کارشناسان به این نتیجه رسیدند که در راستای بهبود کیفیت و کمیت محصولات درختان و همچنین افزایش بهرهوری توسط باغداران از باغات میوه بهتر است فرآیندهایی همچون گرده افشانی و یا تکثیر بذر و قلمه را با عملیات پیوند زدن درختان به بکدیگر جایگزین نمایید تا نتایج بهتری دریافت کنید.
پیوند درختان به یکدیگر میتواند به دو صورت کلی انجام گیرد که هر یک از آنها نیز خود دارای زیر مجموعه خواهند بود:
- پیوند شاخهای که شامل قسمتی از یک شاخه چند جوانهای است که تحت عنوان پیوندک جدا میشود.
- پیوند جوانهای که قسمتی از پوست ساقه را که دارای یک جوانه است تحت عنوان پیوندک توسط چاقوهای دو تیغهای تهیه میکنند.
شرایط اصلی یک پیوند موفق
همانگونه که میدانید ضمن کسب مهارت و تجربه کافی در زمینه پیوند ارقام مختلف نهال میوه بایستی شرایط محیطی و امکانات و تجهیزات کافی نیز در اختیار داشته باشیم تا درصد موفقیت خود را در این زمینه تا حد بسیار زیادی بالا ببریم، این شرایط عبارتند از:
۱. تهیه ابزار و تجهیزات مورد نیاز
۲. انتخاب زمان مناسب و سازگار برای عملیات پیوند
۳. انتخاب پیوندک مرغوب از شاخههای مقاوم و سازگار
زمانی که بستر زمانی و مکانی بسیار مناسبی را فراهم نمودید و در کنار خود ابزار آلات تخصصی را تهیه کردید، میتوانید آماده برای یک پیوند موفق با روشهای مختلف پیوند نیمانیم،پیوند اسکنهای، پیوند مجاورتی که خود انواع مختلفی دارد و روشهای بسیار دیگری کنید؛ اما سوالی که در این جا برای خیلی از باغداران پیش میآید این است که چه درختانی را میتوان به یکدیگر پیوند زد و قابلیت بالایی در این زمینه دارند؟ برای دریافت پاسخ این سوال بهتر است در ادامه مقاله نیز با ما همراه باشید.
امکان پیوند چه درختانی به یکدیگر وجود دارد؟
همزمان با پیشرفت علم و مجهزتر شدن امکانات و ابزار آلات امکان پیوند تمامی واریتههای متنوع نهال میوه جای گرفته در یک گروه برای باغداران و نهالکاران میسر شد، برای مثال تمامی واریتههای نهال سیب، به و گلابی که در یگ گروه قرار میگیرند را میتوان به یکدیگر پیوند زد تا محصولات مرغوبتر، بازارپسندتر که قابلیت نگهداری و ماندگاری بیشتری نیز دارند نیز داشته باشیم.
- گروه بعدی میوهها که در یک دسته بندی قرار میگیرند شامل هلو، شلیل و شفتالو هستند که به راحتی میتوان هر یک از ارقام این سه دسته را به دیگری پیوند زد تا محصولات جدیدتر و متنوعتری را داشته باشیم.
- پیوند انواع مختلف خرمالو، موز و انبه
- پیوند واریتههای مختلف نهال انگور به یکدیگر
- پیوند ارقام مختلف آلو، زردآلو و هلو
- پیوند واریتههای مختلف آلبالو و گیلاس
جالب است بدانید که به جز پیوند درختان میوه به یکدیگر، پیوند درختان زینتی و گیاهان مختلف به یکدیگر نیز امر بسیار رایجی است که در سالهای اخیر به صورت گسترده انجام گرفته است.
جالب است بدانید که امکان پیوند نهال گردو به گردو، نهال پسته به پسته و انجیر به انجیر تنها به یکدیگر امکان پذیر است و انار تنها گونهای است که هیچ پایهای برای پیوند زدن ندارد.
کلام آخر
در مطالب گفته شده خواندیم که چه ارقامی نهالی را میتوان به دیگری پیوند زد که ارزش تجاری و قیمت نهال میوه افزایش یابد اما این عملیات پیوند گاهی ممکن است بگیرد و خوب بشود و گاها نیز ممکن است خوب نشود که برای درک بیشتر این موضوع توصیه میکنیم تا از نظر کارشناسان مجرب حاضر در نهالستان پالیز نهال بهره کافی را ببرید تا درصد شکست خود را در این زمینه تا حد بسیار زیادی کاهش دهید.
نهالستان پالیز نهال دارای تمامی مجوزهای لازم از جهاد کشاورزی برای تولید و تکثیر ارقام مختلف نهال میوه از طریق شیوه پیوند زدن است و شما عزیزان میتوانید با خیالی آسوده تمامی ارقام نهال مورد نیاز خود را از این مجموعه تهیه نمایید.
تماس با پالیز نهال:
09144501007
09144501008
(متن بالا، یک رپرتاژ خبری است که سایت مسیرذهنی هیچگونه دخل و تصرفی در آن ندارد.)